Primena

ISTEKI se primenjuje lako i jednostavno. Sedite na ravnu i stabilnu podlogu (pod ili bilo koju drugu čvrstu i tvrdu ravan) uz samu ivicu pomagala, sa nogama opruženim ili savijenim u kolenima i rukama ispruženim pored tela. Duboko udahnite vazduh na nos i lagano spuštajte le|a preko ISTEKI-ja do završno silaznog dela uz istovremeno sporo izdisanje na usta.

Kičmeni stub, pri tome, naleže u anatomski kanal na pomagalu, a žljebovi oko kanala pritiskaju mišiće duž kičmenog stuba, masiraju ih i opuštaju. Ostanite u tom položaju 10-15 minuta da bi došlo do pravilnog i bezbolnog ISTEzanja KIčmenog stuba na prirodan način.

Koristeći sopstvenu težinu tela i anatomski oblikovan ISTEKI postižete željeni efekat: istezanje kičmenog stuba, proširenje međupršljenskog prostora i opuštanje mišića.

Ovu metodu ISTEzanja KIčme primenjivati u početku više puta dnevno (dva do tri puta) kraće vreme (oko 5 minuta). Kasnije je 10 – 15 minuta u toku dana dovoljno da bi ISTEKI postigao željeni efekat. Rezultati postaju osetno vidljivi već nakon par dana upotrebe.

Savet

Poželjna je stalna upotreba ISTEKI-ja radi održavanja postignutih rezultata. Može se koristiti svakodnevno u PREVENTIVNE svrhe u trajanju od 10 minuta.

Ko ne sme da koristi isteki?

Oboleli od osteoporoze (kao bolesti u poodmakloj fazi), tuberkuloze kostiju, kao ni žene u trudnoći. Ne preporučuje se deci ispod osam godina starosti.

Prilikom ležanja ne sme se zaspati na ISTEKI-ju.